home
o nama
trazi
trazi
radionice
trazi
trazi

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Tvornica lutaka na Floraartu!

Još smo tu, iako nismo fizički tamo gdje ste vi navikli da inače jesmo:) Od 25. do 31. svibnja, na međunarodnoj izložbi cvijeća Floraart na Bundeku, možete pogledati čak 7 predstava Tvornice lutaka i to potpuno besplatno. Odlučite se što ćete gledati, najbolje bi bilo sve, zar ne i pravac Bundeka. Možete autom, tramvajem, busom, biciklima, pješice, ma kako vam god odgovara.

Vidimo se i nadamo se da ćete uživati u predstavama i cvijeću!

Vidimo se opet u rujnu draga djeco!

Predstava za predstavom, subota za subotom i još je jednoj kazališnoj sezoni došao kraj. Hvala vam što ste nas pratili i dolazili u naša malo kazalište po kiši, snijegu, vjetru i suncu. Nadam se da vam je bilo lijepo, nama je bilo lijepo s vama. A sad još malo u vrtić i školu pa na odmor. Samo igranje, gledanje crtića i duže spavanje. Ili kako tko već voli. I zapamtite, čitanje knjiga je uvijek itekako dobro došlo. 

Uživajte i vidimo se u ubrzoooo!

Voli vas vaša Tvornica lutaka!

Životinjsko carstvo razveselit će vas ove subote!

Veselo "Životinjsko carstvo- tko se boji straha još", na rasporedu je ove subote, 2. svibnja na Sceni Grič, Jurišićeva 6. Vidimo se u 11 sati. Cijena ulaznice je 25 kn.

Kao i uvijek u Životinjskom carstvu dani su puni novosti i nepredvidljivih pustolovina! Pandu Amandu čeka veliko plesno natjecanje, galeb Stipe spustio je sidro i na trenutak se odlučio odmoriti od svojih lutanja po svjetskim morima, lav Leopold uči rikati, krokodil Kroko se priprema za polufinale u vaterpolu, a žirafa Gracija u panici smišlja kako što bolje urediti naslovnicu svog poznatog časopisa ˝Šumska moda˝. 

Svi oni imaju nešto zajedničko – strah. Svatko se nečega boji, neuspjeha, gubitka, samoće, toga da će ispasti smiješan pred drugima i da ga okolina neće prihvatiti i mnogo čega drugog. U početku je njihov strah velik, ali se uskoro sve počinje mijenjati.

Read more...

Što sve (ne)radimo kad ostanemo sami u kući?

Kad iz kuće odu velike glave, uz veselje, igru i veeeeeliki nered, caruju male!

Tako nekako bi mogli najjednostavnije opisati situaciju kada djeca ostanu sama kod kuće. Dječja mašta sve može, i nema joj kraja. O tome u svojoj najnovijoj predstavi govori autor i redatelj Staša Zurovac. Aktualnost ove bajke za djecu počiva na vrijednosti koja je u današnje vrijeme gotovo izgubila svoje mjesto i značenje, a to je prijateljstvo. Tegobe suvremenog čovjeka kao što su: usamljenost, otuđenost i bezizlaznost, ali i suprotno tome - vrijednost prijateljstva, u ovoj se predstavi zrcale u  prizorima utemeljenim na stvarnim događajima dječje i naše svakodnevnice. 

Glume izvrsni Luka Petrušić, Damir Poljičak i Petra Radin.

Cijena ulaznice je 30 kn. Vidimo se ove subote, 25. travnja u Griču. Početak je u 11 sati.

Read more...

Tko živi u Hotelu Medo provjerite ove subote!

Ove subote, 18. travnja priču o Hotelu Medo, ispričat će vam tri sestre Tupete, Lepete i Mupete. Puno je vremena prošlo od zadnjeg posjeta njihovu hotelu. Nitko ne zna zašto su same, odvojene od svijeta već godinama. A bilo bi dobro saznati zašto se hotel zove Hotel Medo, zar ne?

Kako kaže autorica predstave Petra Radin: Ovo je predstava o zajedništvu, zaboravljenim vrijednostima, tradiciji i životu koji ne mora biti užurban i u kojem mobiteli, ipodovi i kompjuterske igrice ne igraju glavnu ulogu.Vratimo se ovo predstavom, bar na jedan dan, na sam Badnjak, u svijet naših roditelja i osjetimo tu ljepotu, a možda naše tri sestrice pokrenu neku novu priču i Hotel Medo ponovo zasja novim sjajem.

 Glume Petra Radin, Lara Škrinjar i Antea Cvjetković.

Vidimo se u 11 sati u Griču, Jurišićeva 6. Cijena ulaznice je 30kn,

Draga publiko, vežite se i uletite u svijet bajke jer u Tvornici lutaka sve je moguće!

Read more...

Otkazani Sami u kući!

Dragi svi,

sutrašnja izvedba predstave "Sami u kući" otkazana je zbog bolesti glumca. Novi raspored potražite OVDJE.

Hvala vam na razumijevanju!

Ugodan vam vikend želimo!

Voda na Sceni Grič ove subote!

Predstava „Haha20“ je priča o prijateljstvu jedine preostale kapljice u presušenom jezeru i usamljene djevojčice Paole.

Kapljica (Ecija Ojdanić) i Paola (Petra Radin) upoznaju se i kreću u avanturu života – povratak presušenog jezera. Suvremeni način života već i samoj djeci diktira ubrzani razvoj koji ponekad preskače osnovne faze djetinjstva: zatrpana tabletima, i-phonima, medijskim trikovima, današnja djeca kao da više nemaju vremena za igranje. Kada su se zadnji put popeli na drvo, gradili kule u visokoj travi ili okupali u jezeru ili rijeci? 

Ovu prekrasnu priču pogledajte u subotu, 28. ožujka na Sceni Grič, Jurišićeva 6 u 11 sati. Cijena ulaznice je 30 kn.

Read more...

Sami u kući ove subote u Griču!

Najnovija predstava Tvornice lutaka "Sami u kući", autora i redatelja Staše Zurovca na rasporedu je 21. ožujka na Sceni Grič ( Jurišićeva 6) u 11 sati. Glume Luka Petrušić, Damir Poljičak i Petra Radin. 

Troje djece Damir, Mario i Petra, ostali su sami u kući, a kako roditelja u blizini nema, kaos se sprema. Vesela trojka odvest će vas u svijet cirkusa, gusara, morskih sirena i čarobnih napitaka čiji su recepti spremljeni u najdublje ladice svijeta. No, uza sve slobode koje su im dane odlaskom odraslih i čine ih nedodirljivima, vrebaju i opasnosti. Kako se obraniti od čudovišta i čudaka koji čekaju ispod kreveta ili iza ugla? Dok si rekao keks, sve je riješeno. Zajedništvo je nepobjedivo.

Read more...

Novosti i informacije!

Poštovana i cijenjena publiko,

imamo malih poteškoća s internetskom stranicom pa neke obavijesti nisu više vidljive trenutno. U najkraćem mogućem roku ćemo otkloniti problem, a do tada hvala na razumijevanju,

U subotu, 14. 03 umjesto predstave Sami u kući  igra Hotel Medo.

Subote, 21. ožujka na rasporedu je naša najnovija predstava Sami u kući.

Uskoro više!

Ekipa na premijeri 07.03. Sami u kući / Damir Poljičak, Petra Radin, Luka Petrušić i Staša Zurovac

Priča o Tupsonima ove subote u Griču!

 

U goste nam je ove subote, 03. siječnja stiže kazalište "Prijatelj" sa svojom fantastičnom predstavom "Priča o Tupsonima ili zašto treba učiti". Glume Hrvoje Zalar i Anja Đurinović. Namijenjena je djeci od 4 do 11 godina. Početak je u 11 sati, a cijena ulaznice 25 kn.

Djecu moramo upućivati, često i tjerati na učenje. To se samo po sebi razumije. Ali na jednostavno dječje pitanje „zašto treba učiti?“ odgovor i nije tako lak. Možemo li mirne duše spominjati uspješnu karijeru, veću plaću, ugled u društvu...? Teško. Najbolji učenici neće voziti najskuplje automobile. A ako i hoće to neće biti zato jer su bili najbolji učenici. Dakle, vratimo se postavljenom pitanju.

„Kazalište Prijatelj“ pokušava prijateljski, duhovito na njega odgovoriti. Predstava govori o narodu Tupsona koji se jako voli igrati balonima. Učenje im zna biti malo dosadno, ali su shvatili da je ono potrebno. Ako ne učiš, onda ništa ne znaš. A znanje donosi MOĆ, u najopćenitijem i najširem smislu. I pomoću nje se lakše boriš protiv nevolja i velikih Glupsona kojih na žalost u životu nikad ne nedostaje. I zato cijeli svoj vijek Tupsoni (a to smo metaforički svi mi) bježimo od toga da budemo Glupsoni (da ništa ne znamo) i želimo biti Pametnjakovići (pa da sve znamo). E sad...Glupsoni nikad ne uče, a Pametnjakovići se nikad ne igraju! Tupsoni jedini znaju da ni jedno ni drugo nije dobro! Uostalom, igra je najljepše i najlakše učenje!

Read more...

home
trazi
trazi
trazi
trazi
trazi
trazi