home
o nama
trazi
trazi
radionice
trazi
trazi

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

10 godina Tvornice lutaka uz premijeru "Sami u kući" Staše Zurovca

Točno Cener!

Kroz cijelu 2015., raznim ćemo događanjima obilježavati jubilej, no središnji program, popularno zvani Cener zakazan je za 07. 03.u 19.30 sati kada će se održati premijera dječjeg mjuzikla Sami u kući, autora i redatelja Staše Zurovca te skladatelja Marjana Nećaka. U popratnom programu sudjelovat će zbor Izvor, prikazat ćemo kratkometražni filmski uradak Mali cener bivših polaznika dramskog studija Tvornice lutaka, a završno će glumica Nina Violić zasukati rukave i rasplesati vas Italo discom. Pretpremijera predstave održat će se također 07.03 u 11 sati, a cijena ulaznice je 30 kn. Rezervacije na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Read more...

Čudesna šuma opet u Griču!


Predstava Čudesna šuma , prekrasna predstava o prijateljstvu, igra ove subote, 28. veljače na Sceni Grič, Jurišićeva 6. Cijena ulaznice je 30 kn.


Čudesna šuma priča je o trojici prijatelja, koji se prisjećaju djetinjstva i iskustva gledanja svojevremeno izuzetno popularnog crtanog filma „Čudesna šuma“. Dnevni boravak u kojem se nalaze, postupno pretvaraju u bajkovito ozračje iz crtića koristeći se namještajem i svakodnevnim predmetima. U toj igri ruše sve granice nastale tijekom odrastanja pretvarajući se u zaigrane dječake koji shvaćaju da djetinjstvo nikada ne smije proći te da nijedna odrasla osoba ne bi trebala zanemariti dijete u sebi.

Avanture Životinjskog carstva u Griču!

Što novoga spremaju panda Amanda, galeb Stipe, lav Leopold, krokodil Kroko i žirafa Gracija, provjerite 21. veljače u Griču. Početak je u 11 sati, a cijena ulaznice 25 kn. Rezervacije na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Uglavnom avanture vladaju ovim carstvom. Netko uči plesati, netko se obožava odmarati, a netko želi biti najljepši. Pripremamo se i za tekmu u vaterpolu, a lav Leopold žarko želi naučiti rikati. I dok se pripremaju za nove izazove, hvala ih pomalo panika. Jesu li dovoljni dobri, hoće li ispasti smiješni, hoće li biti prihvaćeni?  Strah i trema su zavladali carstvom.  No, uz prave prijatelje, sve je moguće, zar ne?

Vidimo se u Tvornici lutaka, dragi naši pustolovi!

Read more...

Hotel Medo ove subote u Griču!

Hotel Medo, autorice i redateljice Petre Radin, radi i ove subote, 14. veljače.  Dođite u Grič u 11 sati i otkrijte zašto hotel nije radio dvadeset godina te što će tri sestre poduzeti da ga opet pretvore u mjesto druženja i veselja?

Glume Ana Kraljević, Lara Škrinjar i Antea Cvjetković.

Cijena ulaznice je 30 kn.


Read more...

Kako odrasta Mala zelena gusjenice provjerite ove subote u Griču!!

Draga djeco,
zanimljivu i poučnu predstavu o Maloj zelenoj gusjenici koja se za vrijeme odrastanja suočava s puno naizgled neriješivih problema, pogledajte u subotu, 07. veljače u Griču s početkom u 11 sati.  Glume Lucija Barišić i Davor Kovač. Cijena ulaznice je 25 kn. Rezervacije na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Mala zelena gusjenica ne voli samu sebe, ružna je, dlakava, ljepljiva, u depresiji što su joj roditelji prelijepi leptiri. Hoće li joj ikada narasti krila i hoće li ikada postati lijepom? U potrazi za identitetom ona odlazi od kuće, a niz susreta s krijesnicom i buba-marom, mravima i žutom gusjenicom, ubrzava njezin preobražaj.

Read more...

Grašak na zrnu kraljevne ove subote u Griču!

Draga publiko,

najizvođeniju predstavu našeg kazališta,"Grašak na zrnu kraljevne" pogledajte ove subote, 31. siječnja s početkom u 11 sati. Cijena ulaznice je 25 kn. Rezervacije na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili 091 524 2323.

Glume: Petra Radin i Mario Kovač

Već dobro poznata priča o kraljevni na zrnu graška ovdje je ispričana s aspekta maloga zrna graška - Graškića. U priču su uvedena još dva lika iz sadašnjosti – Kuki, kuhar i plemenita Brižit, koja zbog velike «rupe u želucu» mora jesti svakih pola sata. U jednoj prigodi Kuki hitno napraviti najbrži mogući obrok na svijetu: rizi-bizi. Uzima konzervu graška, kad iz nje ispadne jedno zrno. Bio je to onaj stari grašak, koji je prošao sve i svašta – od sušenja, zimnice, pa sve do posljednje mode – konzerviranja, onaj grašak koji je zaslužan za život i same Brižit. Jer, upravo je on taj koji je dokazao da je kraljevna prava. Na koji način? Kako grašak može biti tako važan? To će dokazati ova priča, jer svako biće na ovoj planeti, pa i najmanje ima svoju priču, i jednaku važnost kao i sva ostala bića, samo ga treba poslušati.  

Read more...

Hotel Medo radi i u 2015. godini!

Hotel Medo će vas ugostiti i u 2015. godini.

Ova najnovija predstava našeg kazališta, autorice i redateljice Petre Radin, priča je o tri sestrice koje su svi zaboravili. Hoće li se nešto promijeniti u njihovim životima i hoće li njihov hotel napokon zasjati starim sjajem provjerite ove subote, 24. siječnja u Tvornici lutaka, Scena Grič, Jurišićeva 6. Predstava počinje u 11 sati, a cijena ulaznice je 30 kn. Rezervacije na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Glume: Ana Kraljević, Lara Škrinjar i Antea Cvjetković


Read more...

S profesorom Baltazarom na put oko svijeta!

Profesor Baltazar poziva vas na put oko svijeta ove subote, 17. siječnja. Predstava igra na Sceni Grič, a početak je u 11 sati. Cijena ulaznice je 30kn. Rezervacije na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Dramski tekst je prema motivima priča napisala Petra Radin, a predstavu je režirao Mario Kovač. 

Glume: Petra Radin, Filip Detelić i Mario Kovač. 

Priča prati znatiželjnu pticu, koja uvijek svugdje kasni jer želi vidjeti sve ljepote ovog svijeta. Nažalost, znatiželja će je udaljiti od njenog jata. Sama, izgubljena i tužna, ptica doputuje  u Zagreb, gdje upoznaje čistačicu ulica, koja ju dovodi do profesora Baltazara, njezine jedine ruke spasa. 

Životinjsko carstvo razveselit će vas ove subote!

Veselo "Životinjsko carstvo- tko se boji straha još", na rasporedu je ove subote, 10. siječnja na Sceni Grič, Jurišićeva 6. Vidimo se u 11 sati. Cijena ulaznice je 25 kn.

Kao i uvijek u Životinjskom carstvu dani su puni novosti i nepredvidljivih pustolovina! Pandu Amandu čeka veliko plesno natjecanje, galeb Stipe spustio je sidro i na trenutak se odlučio odmoriti od svojih lutanja po svjetskim morima, lav Leopold uči rikati, krokodil Kroko se priprema za polufinale u vaterpolu, a žirafa Gracija u panici smišlja kako što bolje urediti naslovnicu svog poznatog časopisa ˝Šumska moda˝. 

Svi oni imaju nešto zajedničko – strah. Svatko se nečega boji, neuspjeha, gubitka, samoće, toga da će ispasti smiješan pred drugima i da ga okolina neće prihvatiti i mnogo čega drugog. U početku je njihov strah velik, ali se uskoro sve počinje mijenjati.

Read more...

Priča o Tupsonima ove subote u Griču!

 

U goste nam je ove subote, 03. siječnja stiže kazalište "Prijatelj" sa svojom fantastičnom predstavom "Priča o Tupsonima ili zašto treba učiti". Glume Hrvoje Zalar i Anja Đurinović. Namijenjena je djeci od 4 do 11 godina. Početak je u 11 sati, a cijena ulaznice 25 kn.

Djecu moramo upućivati, često i tjerati na učenje. To se samo po sebi razumije. Ali na jednostavno dječje pitanje „zašto treba učiti?“ odgovor i nije tako lak. Možemo li mirne duše spominjati uspješnu karijeru, veću plaću, ugled u društvu...? Teško. Najbolji učenici neće voziti najskuplje automobile. A ako i hoće to neće biti zato jer su bili najbolji učenici. Dakle, vratimo se postavljenom pitanju.

„Kazalište Prijatelj“ pokušava prijateljski, duhovito na njega odgovoriti. Predstava govori o narodu Tupsona koji se jako voli igrati balonima. Učenje im zna biti malo dosadno, ali su shvatili da je ono potrebno. Ako ne učiš, onda ništa ne znaš. A znanje donosi MOĆ, u najopćenitijem i najširem smislu. I pomoću nje se lakše boriš protiv nevolja i velikih Glupsona kojih na žalost u životu nikad ne nedostaje. I zato cijeli svoj vijek Tupsoni (a to smo metaforički svi mi) bježimo od toga da budemo Glupsoni (da ništa ne znamo) i želimo biti Pametnjakovići (pa da sve znamo). E sad...Glupsoni nikad ne uče, a Pametnjakovići se nikad ne igraju! Tupsoni jedini znaju da ni jedno ni drugo nije dobro! Uostalom, igra je najljepše i najlakše učenje!

Read more...

home
trazi
trazi
trazi
trazi
trazi
trazi