home
o nama
trazi
trazi
radionice
trazi
trazi

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ove subote dođite na Malu zelenu gusjenicu!

Duhovitu predstavu o odrastanju, koje nije uvijek najjednostavnije pogledajte  25. listopada u 11 sati. Cijena ulaznice je 25 kn.

Mala zelena gusjenica ne voli samu sebe, ružna je, dlakava, ljepljiva, u depresiji što su joj roditelji prelijepi leptiri. Hoće li joj ikada narasti krila i hoće li ikada postati lijepom? U potrazi za identitetom ona odlazi od kuće, a niz susreta s krijesnicom i buba-marom, mravima i žutom gusjenicom, ubrzava njezin preobražaj. 

 

Read more...

Priča o prijateljstvu ove subote na sceni Grič!

Predstava „Haha20“ je priča o prijateljstvu jedine preostale kapljice u presušenom jezeru i usamljene djevojčice Paole. Kapljica (Ecija Ojdanić) i Paola (Petra Radin) upoznaju se i kreću u avanturu života – povratak presušenog jezera. Suvremeni način života već i samoj djeci diktira ubrzani razvoj koji ponekad preskače osnovne faze djetinjstva: zatrpana tabletima, i-phonima, medijskim trikovima, današnja djeca kao da više nemaju vremena za igranje. Kada su se zadnji put popeli na drvo, gradili kule u visokoj travi ili okupali u jezeru ili rijeci?

Također, voda je prapočetak života na Zemlji, bez nje ne bi bilo ni nas. Dapače, ljudski organizam se više od 70% sastoji od vode. No, kako joj mi uzvraćamo? Zagađenjem, isušivanjem, zloupotrebom. Predstava HaHa2O nas pokušava podsjetiti kako je ponekad teško biti dijete ali i kako je malo truda potrebno da svijet oko nas bude ljepši.

Predstava je namijenjena je djeci od 4 do 11 godina. 

Vidimo se ove subote, 18. listopada u 11 sati, Jurišićeva 6. Cijena ulaznice je 30 kn.

Read more...

Čudesna šuma ove subote u Griču!

Predstava Čudesna šuma igra ove subote, 11. listopada za najčudesniju publiku na svijetu. Vidimo se na Sceni Grič, Jurišićeva 6. Cijena ulaznice je 30 kn.

Čudesna šuma“ priča je o trojici prijatelja, koji se prisjećaju djetinjstva i iskustva gledanja svojevremeno izuzetno popularnog crtanog filma „Čudesna šuma“. Dnevni boravak u kojem se nalaze, postupno pretvaraju u bajkovito ozračje iz crtića koristeći se namještajem i svakodnevnim predmetima. U toj igri ruše sve granice nastale tijekom odrastanja pretvarajući se u zaigrane dječake koji shvaćaju da djetinjstvo nikada ne smije proći te da nijedna odrasla osoba ne bi trebala zanemariti dijete u sebi.

Read more...

Životinjsko carstvo- tko se boji straha još

Izvedba predstave "Životinjsko carstvo- tko se boji straha još" 7. lipnja, otkazana je zbog bolesti glumca.  Do iduće sezone, uživajte u praznicima i ljetu.

Veliki pozdrav od vaše Tvornice lutaka!

 

 

 

 

„Profesor Balthazar- put oko svijeta“ gostuje u Kopenhagenu

Kazalište Tvornica lutaka s predstavom „Profesor Balthazar- put oko svijeta“ gostuje u Kopenhagenu, na jednom od najvećih znanstvenih festivala na svijetu „ Science in the city“ koji se održava svake dvije godine u sklopu Euro Science Open Forum konferencije.

Od 21. do 26. lipnja, posjetitelji će moći vidjeti projekte 4500 sudionika iz 75 zemalja, dok će hrvatski predstavnici kazalište Tvornica lutaka i Udruga Profesor Baltazar, publiku razveseliti i educirati s 22 izvedbe predstave  o dogodovštinama profesora Balthazara, na 4 različita jezika.

Read more...

Kazalište Tvornica lutaka na 4. burzi neovisnih kazališta i kazališnih družina u Maloj Sceni!

Kazalište Tvornica lutaka na 4. burzi neovisnih kazališta i kazališnih družina u Maloj Sceni!

Kazalište Tvornica lutaka, kao član Mreže neovisnih kazališta sudjeluje i na ovogodišnjoj Burzi s predstavom ''Čudesna šuma'', koja će se održati 30. kolovoza, točno u podne. Cijena ulaznice je 20,00 kn. Čudesna šuma, redatelja Krešimira Dolenčića, priča je o prijateljstvu, djetinjstvu, odrastanju te popratnim razočarenjima i sretnim završecima. Glume Ivan Magud, Damir Poljičak i Zoran Pribičević.

Read more...

Pasivni otpor

Obogaćuju li nas poznanstva i kontakti s pripadnicima drugih kultura? Što možemo naučiti od pripadnika drugih nacija? Jesmo li manje tolerantni prema ljudima drukčijih uvjerenja? Jesu li ljudi druge rase stvarno drukčiji od nas? Štitimo li naše društvo diskriminirajući pripadnike drugih nacija, religija, kultura ili ga pak osiromašujemo?

Nadamo se da ćete odgovore na ova pitanja pronaći u predstavi " Pasivni otpor", autorice Dore Delbianco koju možete pogledati na 38. Danima satire Fadila Hadžića, 5.lipnja u kazalištu Kerempuh s početkom u 20 sati.

Read more...

Najfora " Fora škola" ove subote na Sceni Grič!

Veselo školsko društvo čine Učitelj 4.Ž  te  zaigrani učenivi : zaljubljeni par, Amorko i Ljupka Sebeljupka, nestašna Roza Dišpetoza, štreber Albert Sveznastein, dobrica Anđelko, nabildani Ho Ruk, nemirni rocker Mirko Svirko te  vječni vlasnik magareće klupe - Ivica Neznalica. Svi će nam oni pokazati kako škola može biti fora i kako zajedništvo pobjeđuje bilo kakav problem.

Predstava počinje u 11 sati, a cijena ulaznice je 25 kn.

 

Read more...

home
trazi
trazi
trazi
trazi
trazi
trazi