home
o nama
trazi
trazi
radionice
trazi
trazi

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kraj godine uz najšlampavijeg Djeda Mraza!

Negdje daleko, na Sjevernom Polu, u domu Bake i Djeda pod prezimenom Mraz, odigrava se velika drama oko podjele Božićnih darova. Kako je Djed vrlo neuredan i šlampav, i nikada ne zna gdje mu stoji ni glava, a kamoli nešto važnije, najkompliciranije poslove za njega obavlja Baka. Ove godine, Baki je dozlogrdilo te odluči naučiti Djeda pameti – sakrije vreću s darovima za djecu. Djed se baca u izbezumljenu potragu, a Baka zadovoljno trlja rukama. Kada Djed Mraz nauči lekciju, i još k tome shvati kako je Baka uvijek sama za Božić dok on putuje po svijetu, odluči ju povesti sa sobom. U svaki dimnjak na ovoj planeti, u tople i vesele domove, u sreću i veselje svakog djeteta. Glume: Lucija Živković i Dino Škare.

Ovu zabavnu priču pogledajte ove subote,20. prosinca na Sceni Grič (Jurišićeva 6). Početak je u 11 sati, a cijena ulaznice 30 kn. Rezervirati ih možete na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .


Najnovija predstava "Hotel medo" ove subote u Griču!

Najnoviju predstavu Tvornice lutaka Hotel Medo, autorice i redateljice Petre Radin, pogledajte ove subote, 06. prosinca na Sceni Grič, s početkom u 11 sati. 

Glume: Ana Kraljević, Lara Škrinjar i Antea Cvjetković.

Cijena ulaznice je 30 kn. Rezervirati ih možete na e mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Čekamo vas u Griču!


Premijera predstave "Hotel Medo" ove nedjelje!

Premijera predstave Hotel Medo, autorice i redateljice Petre Radin, održat će se u nedjelju, 23. studenog u kazalištu Tvornica lutaka s početkom u 18 sati. Izvedbe su na rasporedu 29. studenog i 06. prosinca u 11 sati. 

U Hotelu Medo vrijeme je stalo. Tri sestrice Tupete, Lepete i Mupete potpuno su zaboravile zvuk telefona, jer ih, naime, nitko posljednjih dvadeset godina nije nazvao. Također, isto toliko godina, nitko nije ušao u njihov, nekad popularni Hotel Medo. Ostale su zaboravljene pod prašinom. Je li razlog izgradnja novog autoputa, koji ih je odvojio od civilizacije ili nešto drugo, polako ćemo otkrivati kroz ovu predstavu, čija se drama odigrava na sam Badnjak. Hoće li božićna čarolija biti dovoljno jaka da tri sestrice otvore srca i puste u svoj život nove goste?  Tri sestre, vratit će nas u ljepote zajedničkog druženja, obroka i tradicija, u vrijeme kada nam nije sve bilo dostupno, već su se želje sanjale i iščekivale.

Read more...

Provedite Noć kazališta uz super domišljatog profesora Baltazara!

Noć kazališta slavimo uz našu uspješnicu  „Profesor Baltazar-put oko svijeta“ te glumce Petru Radin, Filipa Detelića i Marija Kovača, ujedno i redatelja ove predstave. Cijena ulaznice je 15 kn, a predstava počinje u 11 sati.

Predstava „Profesor Baltazar-put oko svijeta“ – vesela je priča o mogućnostima, različitostima te dobrim namjerama uz originalne likove iz crtića i prepoznatljivu glazbu.  Priča prati znatiželjnu pticu, koja uvijek svugdje kasni jer želi vidjeti sve ljepote ovog svijeta. Nažalost, znatiželja će je udaljiti od njenog jata. Sama, izgubljena i tužna, ptica doputuje  u Zagreb, gdje upoznaje čistačicu ulica, koja ju dovodi do profesora Baltazara, njezine jedine ruke spasa. 

Read more...

Ove subote uživajte u Životinjskom carstvu!

Što se sve može dogoditi kad se male ruke slože, pogledajte u prekrasnoj predstavi "Životinjsko carstvo- tko se boji straha još", ove subote, 08. studenog na Sceni Grič, Jurišićeva 6. Vidimo se u 11 sati. Cijena ulaznice je 25 kn.

Kao i uvijek u Životinjskom carstvu dani su puni novosti i nepredvidljivih pustolovina! Pandu Amandu čeka veliko plesno natjecanje, galeb Stipe spustio je sidro i na trenutak se odlučio odmoriti od svojih lutanja po svjetskim morima, lav Leopold uči rikati, krokodil Kroko se priprema za polufinale u vaterpolu, a žirafa Gracija u panici smišlja kako što bolje urediti naslovnicu svog poznatog časopisa ˝Šumska moda˝. 

Svi oni imaju nešto zajedničko – strah. Svatko se nečega boji, neuspjeha, gubitka, samoće, toga da će ispasti smiješan pred drugima i da ga okolina neće prihvatiti i mnogo čega drugog. U početku je njihov strah velik, ali se uskoro sve počinje mijenjati.

Read more...

Ove subote dođite na Malu zelenu gusjenicu!

Duhovitu predstavu o odrastanju, koje nije uvijek najjednostavnije pogledajte  25. listopada u 11 sati. Cijena ulaznice je 25 kn.

Mala zelena gusjenica ne voli samu sebe, ružna je, dlakava, ljepljiva, u depresiji što su joj roditelji prelijepi leptiri. Hoće li joj ikada narasti krila i hoće li ikada postati lijepom? U potrazi za identitetom ona odlazi od kuće, a niz susreta s krijesnicom i buba-marom, mravima i žutom gusjenicom, ubrzava njezin preobražaj. 

 

Read more...

Priča o prijateljstvu ove subote na sceni Grič!

Predstava „Haha20“ je priča o prijateljstvu jedine preostale kapljice u presušenom jezeru i usamljene djevojčice Paole. Kapljica (Ecija Ojdanić) i Paola (Petra Radin) upoznaju se i kreću u avanturu života – povratak presušenog jezera. Suvremeni način života već i samoj djeci diktira ubrzani razvoj koji ponekad preskače osnovne faze djetinjstva: zatrpana tabletima, i-phonima, medijskim trikovima, današnja djeca kao da više nemaju vremena za igranje. Kada su se zadnji put popeli na drvo, gradili kule u visokoj travi ili okupali u jezeru ili rijeci?

Također, voda je prapočetak života na Zemlji, bez nje ne bi bilo ni nas. Dapače, ljudski organizam se više od 70% sastoji od vode. No, kako joj mi uzvraćamo? Zagađenjem, isušivanjem, zloupotrebom. Predstava HaHa2O nas pokušava podsjetiti kako je ponekad teško biti dijete ali i kako je malo truda potrebno da svijet oko nas bude ljepši.

Predstava je namijenjena je djeci od 4 do 11 godina. 

Vidimo se ove subote, 18. listopada u 11 sati, Jurišićeva 6. Cijena ulaznice je 30 kn.

Read more...

Čudesna šuma ove subote u Griču!

Predstava Čudesna šuma igra ove subote, 11. listopada za najčudesniju publiku na svijetu. Vidimo se na Sceni Grič, Jurišićeva 6. Cijena ulaznice je 30 kn.

Čudesna šuma“ priča je o trojici prijatelja, koji se prisjećaju djetinjstva i iskustva gledanja svojevremeno izuzetno popularnog crtanog filma „Čudesna šuma“. Dnevni boravak u kojem se nalaze, postupno pretvaraju u bajkovito ozračje iz crtića koristeći se namještajem i svakodnevnim predmetima. U toj igri ruše sve granice nastale tijekom odrastanja pretvarajući se u zaigrane dječake koji shvaćaju da djetinjstvo nikada ne smije proći te da nijedna odrasla osoba ne bi trebala zanemariti dijete u sebi.

Read more...

Životinjsko carstvo- tko se boji straha još

Izvedba predstave "Životinjsko carstvo- tko se boji straha još" 7. lipnja, otkazana je zbog bolesti glumca.  Do iduće sezone, uživajte u praznicima i ljetu.

Veliki pozdrav od vaše Tvornice lutaka!

 

 

 

 

„Profesor Balthazar- put oko svijeta“ gostuje u Kopenhagenu

Kazalište Tvornica lutaka s predstavom „Profesor Balthazar- put oko svijeta“ gostuje u Kopenhagenu, na jednom od najvećih znanstvenih festivala na svijetu „ Science in the city“ koji se održava svake dvije godine u sklopu Euro Science Open Forum konferencije.

Od 21. do 26. lipnja, posjetitelji će moći vidjeti projekte 4500 sudionika iz 75 zemalja, dok će hrvatski predstavnici kazalište Tvornica lutaka i Udruga Profesor Baltazar, publiku razveseliti i educirati s 22 izvedbe predstave  o dogodovštinama profesora Balthazara, na 4 različita jezika.

Read more...

home
trazi
trazi
trazi
trazi
trazi
trazi